Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

DOS NAGYON SüRGöS SOS MATEK HF

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1138
a) számítsd ki a téglatest testátlóját ha élei 3 cm 4 cm 5 cm hosszúak,
b) számítsd ki a négyzet hasáb testátlóját ha alapélei 4 cm, oldal élei 5 cm.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

átló=`root()(3^2+4^2+5^2)`= `root()(50)` = 7.07 cm

b,

átló= `root()(4^2+4^2+5^2)`= 7.55 cm
1