Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1409
Hat órakor az óra nagymutatója és kismutatója egyenesszöget alkot.
Leghamarabb mennyi idő múlva alkotnak ismét egyenesszöget?
Hogy kell kiszámolni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A nagymutató 60 perc alatt tesz meg egy kört, tehát 360°/60min=6°/1min.
A kismutató 12 óra alatt tesz meg egy kört.
12h=720min, tehát 360°/720min=0,5°/min.
A nagymutató 0°-nál van a kicsi 180°-nál, azt kell kiszámolni ezekkel az adatokkal, hogy mikor lesz újra 180° köztük a különbség.
0