Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Kerület, négyszög, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3. x=Gábor, y=Pali, z=Feri

I. x+y=78

II. y+z=96

III. x+z=90

II. - I.

z-x = 18

Ez + III.

2z=108

z=54

y=42

x=36

a, Feri
b, Gábor
c, 54+42+36= 132 kg
d,

A három átlaga: `(54+42+36)/3`=44 km

Réka 1.25*44=55 km-t gyűjtött volna.

Ha még nem tanultatok egyenletrendszert, akkor ha összeadod a három számot, akkor annak a kétszeresét tudod meg hogy hárman együtt mennyi km-t szereztek. (78+96+90=264 km), ennek a fele az együtt szerzett km-ek száma.

A legkevesebbet az szerezte, aki a két kevesebb halmazban szerepel 78-ban és 90-ben Gábor szerepel, ő szerezte a legkevesebbet.

A legtöbbet az szerezte, aki a két több halmazban szerepel 90-ben és 96-ban Feri szerepel, ő szerezte a legtöbbet.

2,

Kerület: összeadod a négy oldal hosszát. (`K_(négyszög)` = 32 cm)

Terület: két derékszögű háromszög van az egyik területe: `(3*4)/2`, a másiké `(5*12)/2` `cm^2` (`T_(négyszög)`= 36 `cm^2`).

1

1.kép
a) Pali és Feri
b) Gábor és Pali
c) 78+90+96
d) nem tudom!

2.kép
betűzdel és a neten nézd meg a kerület területet hogyan számítjuk!!

-1