Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek... Segítsetek mert holnapra kellene.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3048
1,Adél hatszor annyi idős, mint a fia, Kristóf. Ketten együtt 28 évesek. Hány évesek külön-külön?
2, Réka hat évvel idősebb, mint Rebeka. Ketten együtt 8 évesek. Hány éves Réka és Rebeka?
3, Matyi három évvel fiatalabb, mint Gazsi. Ketten együtt 25 évesek. Hány évesek?
4, Anna hatszor annyi idős, mint Benedek. A köztük lévő korkülönbség 40 év. Hány évesek?
5, Julcsi most háromszor annyi idős, mint Berta. 5 év múlva már csak kétszer annyi idős lesz.
a, Ki az idősebb?
b, Hány évesek most?
c, Hány éve volt Julcsi hatszor annyi idős, mint Berta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Kristóf x éves, Adél 6x éves, összesen 7x évesek, az 28, akkor x=4, Kristóf 4 éves, Adél 24 éves.

2. Rebeka x éves, Réka x+6 éves, összesen 2x+6=8 évesek. x=1, Rebeka 1 éves, Réka 1+6=7 éves.

3. Gazsi x éves, Matyi x-3 éves, Együtt 2x-3=25 évesek. x=11, Gazsi 11 éves, Matyi 11-3=8 éves.

4. Benedek x éves, Anna 6x éves. 6x-x=5x=40. x=8, Benedek 8 éves, Anna 6*8=48 éves.

5. Berta x éves, Julcsi 3x éves. Öt év múlva Berta x+5 éves lesz, Julcsi 3x+5 éves lesz.

2*(x+5)=3x+5

x=5

a, Na vajon?

b, Berta 5 éves, Julcsi 3*5=15 éves, öt év múlva Berta 10 éves lesz, Julcsi 20.

c,
y évvel ezelőtt Berta 5-y éves volt, Julcsi 15-y éves volt, ez hatszor annyi, mint az 5-y

6*(5-y)=15-y

y= 3

3 évvel ezelőtt volt Berta 2 éves volt, Julcsi 15-3=12 éves volt, ez hatszorosa Berta korának.
0