Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2091
Mekkora nyomást fejt ki egy gyerek a jègre, ha egy lábon egyenletesen siklik, a súlya 400N, ès a korcsolyája 10cm²-es felületen èrintkezik a jèggel? Hogyan változik a nyomás, ha egy helyett kèt èlen siklik? (A kèt korcsolya egyforma.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p=F/A= 400 N / 0,001 m²= 400 000 Pa = 400 kPa

p=F/A= 400 N / 0,002 m²= 200 000 Pa = 200 kPa

0