Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

0.1 mol/dm3 koncentrációjú sósav pH-ja, (H3O+)-a és (OH-)-a mennyi?

Főoldal » Középiskola » Kémia
949
(Vizes oldatban )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Koncentráció
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
HCl + `H_2O` = `H_3O^+` + `Cl^-`

A sósav erős sav, teljesen disszociál, ugyanannyi a `H_3O^+` koncentráció, mint a HCl koncentráció.

pH=-lg`[H_3O^+]`=1

A vízionszorzat `K_v=10^(-14)` = `[H_3O^+][OH^-]`

`[OH^-]` = `10^(-13)` `(mol)/(dm^3)`
0