Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
912
Sziasztok!
Két feladatban kérném a segítségeteket, mivel egyszerűen nem értem. Logikusan ezeket egyenletekkel kell megoldani.
Előre is köszi!

1:
Feri 4 évvel fiatalabb, mint Janka, és 5 évvel idősebb, mint húga Dóri. Hárman együtt 26 évesek. Hány évesek a gyerekek?


2:
Gondoltam egy számra. Ha a 9-szereséből elvesszük az 5-szörösét, 26,8-t kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, egyenlet, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Feri x éves
Janka x+4 éves
Dóri x-5 éves.

Hármat összeadod és 26-tal egyenlő

3x-1=26

x= 9

Ellenőrizd, Feri 9 éves, Janka 13 éves, Dóri 4 éves.

2.

Gondoltál x-re, 9x-5x=26.8

4x=26.8

x= 6.7

6.7-re gondolt.
1