Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
490
Valaki tudna segíteni? Nem tudom megcsinálni ezt a fizika feladatot :(
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Eltelt az első 30 nap, maradt 0.5 mol anyag.

Hozzáadtunk 1 mol-t, lett 1.5 mol. Az a kérdés, hogy mikor lesz 1 mol az anyag?

Felírjuk a bomlástörvényt:

N=`N_0*2^(-t/T)`

N=1, `N_0`=1.5, T=30 nap

t=`30*log_2(1.5/1)` = 17.55 nap

17.55 nap múlva lesz 1 mol az anyag.

Ha már többet nem adunk hozzá, akkor

N=`N_0*2^(-t/T)`=`1.5*2^(-100/30)` = 0.148 mol

Megj.: látszik is, hogy 100 nap kb kicsit több, mint 3 hónap ennyi idő alatt kicsit több,mint 2^3-adrészére csökken.
0