Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
2226
Egy méhecske teher nélkül 8 km/h , mézzel és viragporral megrakodva 6,5 km/h sebességgel repül. Milyen messziről hozhat mézet 10 perc alatt, ha a 'rakodási időtől* eltekintünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
10 perc= 0.16 óra

megtesz oda is, vissza is ugyanannyi km-t.
odafele 8 km/h-val megy, visszafele 6.5 km/h-val.

az odaútja `x/8` óra, a visszaútja `x/6.5` óra , ez összesen `1/6` óra.

x= 0.6 km = 600 m

600 m-ről hozhat mézet

0

Már megint az a fránya harmonikus közép. :-)

A méhecske átlagsebessége a két sebesség harmonikus közepének a fele, ezt szorozva az idővel, az eredmény
s ≈ 0,59770... km ≈
Méterben
s ≈ 597,70 m
Egészre kerekítve
s ≈ 598 m
és nem 600 m.
Nem kéne becsapni a kérdezőt rossz eredménnyel.
0