Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
772
Egy teherautó előszor 3 órán át 80 km/h, azután 2 órán át 50 km/h sebességgel halad.
Mekkora az átlagsebesség?
Hol van a teherautó az indulás után 4 órával? Mekkora eddig az átlagsebesség?
Mikor van az autó az indulás helyétől 310 km távolságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_(átl)`=`((v_1*t_1)+(v_2*t_2))/(t_1+t_2)`= `(3*80+2*50)/5`= 68 `(km)/h`

4 órával indulás után:

3 órán át ment 80-nal, az 240 km, 1 órán át ment 50-nel, az +50 = 290 km
Addig az átlagsebesség: v=`290/4` = 72.5 `(km)/h`

3 óra alatt lement 240 km, maradt neki 310-240=70 km, ezt 50-nel teszi meg, az t= 70/50=1.4 óra alatt, ez pedig összesen 4.4 óra.

0