Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
1189
Egy kavicsot 15 m/s kezdősebességel függőlegesen lefelé dobunk. Mekkora a kavics sebessége az elhajitas után 3 mp-cel? Mennyi utat tett meg a kavics 3 mp alatt? Miért egy kavics mozgására vonatkozik a kérdés, miért nem általánosítva egy testre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=˙`v_0` + `g*t` = 15+`10*3` = 45 `m/s`

s=`v_0*t` + `g/2*t^2` = 15*3 + `10/2*3^2` = 90 m
0