Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
691
hány liter víz van az akváriumban, ha magasságának 90 %-káig van feltöltve és méretei: a=25 cm b=60 cm C=5dm?
valaki levezetné nekem? hálásan köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, dolgozat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Térfogata?: 25*60*50=75000 cm³
Mivel csak a 90%-áig van feltöltve meg kell szorozni 0,9-cel:
75000*0,9=67500 cm³=67,5 dm³=67,5 liter
Tehát 67,5 liter van az akváriumban.
0