Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Coulomb fizika!?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1276
Mekkora a súlya annak az 1cm sugarú 10^-10C töltésű gömbnek, amely egy 3cm sugarú 10^-6 töltésű gömb felett lebeg, ha a két gömb felszínének távolsága 4cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Lebegés esetén a Coulomb-erő és a gravitációs erő egyenlő.

A távolság a két gömb középpontja.

r=1+3+4=8 cm=0.08 m

`F_C`= `F_n`

`k*(Q_1*Q_2)/r^2`=F

F=`9*10^9*(10^(-10)*10^(-6))/0.08^2`=`1.4*10^(-4)` N
1