Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi - egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
889
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely párhuzamos 4x-3y=5 egyenessel, és átmegy a (2;-4) ponton! Számítását indokolja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, érettségi, egyenes, egyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha párhuzamos az adott egyenessel, akkor a meredekségük megegyezik.

4x-3y=5

y=`4/3`x-`5/3`

A keresett egyenes meredeksége is `4/3` lesz.

Behelyettesítünk az y=mx+b egyenletbe a kiszámolt m-et és a megadott koordinátákat.

-4= `4/3`*2+b

b= `-20/3`

A keresett egyenes egyenlete: y=`4/3`x-`20/3`
1