Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
935
egy ing árát 1750 Ft-ról 2000 Ft-ra emelték. Hány százalékos az áremelkedés??
hogy kell ezt megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Eredetileg: 1750 Ft (alap)
Új ár: 2000 Ft (százalékérték)

alap*százalékláb=százalékérték

százalékláb=százalékérték/alap=2000/1750=1,143 (ebből az 1 az eredeti, a növekedés a 0,143, ami 14,3%)
Tehát 14,3%-os az áremelkedés.
0