Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
768
ha 3/4 (három negyed) kg burgonya 140ft, akkor mennyibe kerül 2/5 (két ötöd) kg burgonya?
számolást is kérhetek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3/4 kg burgonya= 140 Ft
2/5 kg burgonya= x Ft

Osszuk el a második egyenletet az elsővel:
(2/5)/(3/4)=x/140 (Törtet törttel úgy osztunk, hogy a reciprokával szorzunk)
(2/5)*(4/3)=x/140
8/15=x/140
140*8/15=x
x=74,66 Ft
Tehát 74,66 Ft-ba kerül 2/5 kg burgonya.
0