Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7-es

Főoldal » Általános iskola » Matematika
684
Egy kerékpáros tőlünk 25 méter távolságban indul el egy egyenes úton és kettő másodpercenként 9 méter távolodik mekkora távolsága lesz tőlünk 10 másodperc 15 másodperc 60 másodperc 315 másodperc múlva?
Hány másodperc múlva lesz 70 méter 200 méter 209,5 méter távolságra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`s_0`=25 m

`s_2`=`s_0`+ 9m
Akkor 1 mp alatt 4.5 m-t tesz meg.

10 mp alatt megtesz 45 m-t, ehhez hozzájön a 25 m, akkor 10 mp múlva 70 m-re lesz.

15 mp alatt megtesz `15*4.5`=67.5 m-t, ehhez hozzájön a 25 m, akkor 15 mp múlva 92.5 m-re lesz.

60 mp alatt megtesz `60*4.5`=270 m-t, ehhez hozzájön a 25 m, akkor 15 mp múlva 295 m-re lesz.

315 mp alatt megtesz `315*4.5`=1417.5 m-t, ehhez hozzájön a 25 m, akkor 15 mp múlva 1442.5 m-re lesz.

b,

1 mp alatt 4.5 m-t tesz meg, de már 25 m-re van tőlünk, ezért csak 70-25=45 m-t kell megtennie, ezt pedig `45/4.5`= 10 mp múlva teszi meg.

1 mp alatt 4.5 m-t tesz meg, de már 25 m-re van tőlünk, ezért csak 200-25=175 m-t kell megtennie, ezt pedig `175/4.5`= 38.9 mp múlva teszi meg.

1 mp alatt 4.5 m-t tesz meg, de már 25 m-re van tőlünk, ezért csak 209.5-25=184.5 m-t kell megtennie, ezt pedig `184.5/4.5`= 41 mp múlva teszi meg.
0