Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
1715
Mennyi idő áll rendelkezésre a 10 m magas toronyból elhanyagolható kezdősebességel vízbe ugró versenyzőnek, hogy a gyakorlatát bemutassa? Mekkora sebességgel érkezik az vízbe? Mekkora volt az átlagsebesség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s=`g/2*t^2`
ebből
t= `root()((2s)/g)`= `root()(20/10)` = `root()(2)` s (1.41 s)

v=`g*t`= 14.1 `m/s`

`v_(átlag)` = `s/t` = `(10 m)/(root()(2)s)`= 7.07 `m/s`
0