Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
2576
Egy golyó 5 mp-ig esik szabadon. Mekkora sebességgel érkezik a földre? Mennyi utat tett meg esés közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=`g*t`=`10 *5 `=50 `m/s`

s=`g/2*t^2`= `10/2*5^2`=125 m
0