Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletesen gyorsuló mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
538
Nyugalombol induló egyenletesen gyorsuló test mozgásának nyolcadik másodpercében 60 cm utat tett meg. Mekkora utat futott be a kilencedik másodpercben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
8 mp alatt: `s_8`= `a/2*8^2`

7 mp alatt: `s_7`= `a/2*7^2`

A kettő különbsége a 60 cm.

Ebből kijön, hogy a=8 `(cm)/s^2`

Most kell a 9 mp elteltével megtett út:

`s_8`= `8/2*8^2`= 256 cm

`s_9`= `8/2*9^2`= 324 cm

A kettő különbsége 68 cm, ennyi utat tett meg a 9. másodpercben.
Módosítva: 7 éve
0