Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
579
mennyi lesz ennek a számnak az eredménye??
64:(-2)³+(25:(-5))²
tudnátok hozzá számolást is írni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házidolgozat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
úgy értem 64: (-2)³+(25: (-5))²
0

64: (-2)³+(25: (-5))²=?
(-2)³=(-2)(-2)(-2)=-8
25:(-5)=-5
Tehát:
64:(-8)+-(5)²=-8+25=17
0