Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két szám

Főoldal » Középiskola » Matematika
660
Melyik az a két szám ,amelynek összege 21,1 és szorzata 107,5?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x+y=21.1

y=21.1-x

xy=107.5

x(21.1-x)=107.5

x^2-21.1x+107.5=0

Megoldóképlet:
`x_1`=8.6

`x_2`= 12.5

A két szám: 8.6 és 12.5.

Ellenőrzés!
0