Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorgeometria

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
555
Sziasztok! Az alábbi feladathoz kérnék egy kis segítséget.

Trapéznál ez esetben itt hogy számolom ki a C,D pontot? Felbontom két háromszögre, ABM és CDM és tudom hogy ezek 1:2 arányban hasonlítanak egymáshoz. Tehát 2BM+B = D? Illetve 2AM+A = C? Kiszámoltam így, de valamiért nem jött ki a 2AB = DC arány. Válaszokat köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trapéz, pont, vektor, metszés
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az én megoldásomat ehhez csatoltam:
https://www.geogebra.org/m/ztjrvusk
"Tehát 2BM+B = D? " Nekem ez a gyanús. BM vektor??
1