Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felvételi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1266
Gabi egy perselybe gyüjtötte a vásárláskor visszakapott kézforintosokat és ötforintosokat. Karacsony előtt összeszámolta a persely tartalmát. Az összegyűjtött 157 darab pénzérme értéke 503 forint volt. Hány kétforintos és ötforintos volt a perselyben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x darab 2 forintosa és (157-x) darab 5 forintosa.

2x + `(157-x)*5` = 503

x=94

Ellenőrzés:

van 94 db 2 forintosa, az 188 Ft, van (157-94)=63 db 5 forintosa, az 315 Ft és 188+315 = 503

Van neki 94 db kétforintosa és 63 db 5 forintosa.
0