Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendezés és számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
823
Az egyenlet : 4Al+3 O2= 2 Al2O3
Kérdések :
-81 g Al hány g oxigénnel reagál?
-Hány mol Al2O3 keletkezik?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4 mol Al az egyenlet szerint 3 mol oxigénnel reagál

`4*27`= 108 g Al `3*32`=96 g oxigénnel reagál

81 g Al `81/108*96`= 72 g oxigénnel reagál

4 mol Al-ból 2 mol `Al_2O_3` keletkezik

`81/27`=3 mol Al-ból `3/4*2`=1.5 mol `Al_2O_3` keletkezik
0