Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2749
Sziasztok valaki segítene? :) Egy téglatest éleinek aránya 2:4:5 térfogata 320 köbcentiméter. Számold ki a felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az élek hossza 2x, 4x, 5x

Térfogata: 2x*4x*5x= 40*`x^3`=320 `cm^3`.

x= 2 cm

A felszín: A= 2(2x*4x+2x*5x+4x*5x)= 76`x^2`= 304 `cm^2`
0