Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Fizika
447
Fizika feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r=0.5 m
t= 6 s
12

Periódusidő: egy kör megtételhez szükséges idő:

T= `1/2` s

Fordulatszám: 1 s alatt megtett fordulat

n=`1/T` = 2 `1/s`

Kerületi sebesség: Ívhossz osztva az ív megtételéhez szükséges idővel:


`v_(ker)`= `(2*r*pi)/T`= `2pi` `m/s`

Szögsebesség: szögelfordulás osztva a megtételéhez szükséges idővel:

`omega` = `2*pi*n`= `4pi` `1/s`

centripetális gyorsulás:

`a_c`=`v^2/r`= `omega^2*r` = `8pi^2` `m/(s^2)`

szöggyorsulás:

`beta`=`omega/t`= `(4pi)/3` `1/(s^2)`
0