Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
Fizikai feladatok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`t_1`= 5 s
`a_1`= 2 `m/s^2`

`v_1`= `a_1`*`t_1`= 10 `m/s`

`s_1`= `a_1/2*t_1^2` = 25 m

`t_2`= 4 s

`s_2`= `v_1`*`t_2`= 40 m

`t_3` = 2 s

`a_2`= 3 `m/s^2`

`s_3`= (`v_1*t_3`)-(`a_2/2*t_3^2`) = `10*3` - `1.5*3^2` = 16.5 m

`v_3` = `v_1`-`(a_2*t)` = 10-`(3*3)`= 1 `m/s`

A rajz kicsit nyomi lett, de ilyesminek kell lenni, a görbék parabola-részletek.
0