Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika témazáró

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1958
Fizika témazáró, a képeket csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A,

1.

Minden test megtartja nyugalmi állapotát vagy egyenes vonalú egyenletes mozgását mindaddig, amíg egy másik test mozgásállapotának megváltoztatására nem kényszeríti. (vagy ahogy tanultátok).

2.

Az ólomnak nagyobb a tömege és a sűrűsége.

3.

m=82.5 g

V= 25 `cm^3`

`rho`= `m/V`= `82.5/25` = 3.3 `g/(cm^3)`

A minta sűrűsége 3.3 `g/(cm^3)`.

4.

m=61.7 kg

`rho`= 7.8 `g/(cm^3)` = 7.8 `(kg)/(dm^3)`

V = `m/(rho)` = `61.7/7.8` = 7.9 `dm^3`

Az acélrúd térfogata 7.9 `dm^3`.

5.

a, Megváltozik a labda iránya.

b, Megváltozik a sebességének nagysága.

6.

a, Erő, Jele: F, Mértékegysége: N vagy `kg*m/(s^2)`

b, Tömeg, Jele: m, Mértékegysége kg (vagy gramm).

c, Térfogat, Jele:V, Mértékegysége: `m^3`

d, Sűrűség, Jele: `rho`,


7.

A súlyerő és a tartóerő ugyanonnan indul ki, ahol a dinnye és az asztal találkozik, csak a tartóerő felfelé, a súlyerő lefelé mutasson.

A gravitációs erő egyenlő nagyságú és irányú a súlyerővel, csak az a dinnye közepéből mutasson lefelé.

8.

a, Ellentétes a nyomóerővel

b, Megegyezik a kő súlyával (3 N).



9. A súrlódási erő nagysága függ:

a, A felületet összenyomó erőtől, ezzel egyenesen arányos.

b, Az súrlódó felületek anyagi minőségétől.



10.

A közegellenállás

11.

a, Nincs munkavégzés (ideális esetben).

b, Nincs

c, Van munkavégzés.

12.

W= 40000 kJ

s= 1.6 km

F= `W/s`= `40000/1.6` = 25000 N = 25 kN

A traktor 25000 N erőt fejt ki.

13.

M= F*k= `450*0.17` = 76.5 Nm = `r*F_l`

`F_l`= `M/r` = 695 N


14.

kisebb

I=`m*v` , kisebb tömeghez ugyanolyan sebességnél kisebb lendület tartozik.


A B szinte ugyanaz, csak más számokkal
-1