Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Bukfenc

1649
Hogyan tudok bukfencet csinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Testnevelés

Válaszok

6
A lényeg, hogy hajtsd be eléggé a fejed, úgy rakd a földre, a kezed kicsit hátrébb, és már csak egy nagy elrugaszkodás kell :)
0

Leguggolsz, a kezed nyújtva lerakod a földre (lehetőleg minnél messzebb a testedtől). A bukfenc lényege, hogy a fejed és a nyakad nem érheti a földet. Tehát úgy kell átfordulni, hogy a hátadra érkezel. Fontos, hogy ne rávágodj a hátadra, henem szépen folytatodjon a mozgás és úgymond leguruld a végét. Sarkad, térded legyen összezárva nem szép látvány ha összevissza vannak a lábaid bukfenc közben. Fontos még, hogy a kezed, tested feszes legyen (mint amikor gyalogláskor kihúzod magad). Az igazi bukfencnél annyi lendület kell, hogy legyen, hogy talpra tudj állni a bukfencből.
0

Egy matracelé legugolsz két tenyered rárakod és lendületből átfordulsz
0

A fejedet hajtsd le egészen a nyakadig, majd rugaszkodj el a talajtól előre és próbálj meg lendületből átgurulni. Ha nem megy még így sem akkor kérj meg valakit, aki a szőnyeg mellől oldalról segít neked átgurulni.
0

Hajsd le a fejedet gugojle aztán kezd el elöre gurulni
0

Leguggolsz,a fejeddel és a kezeddel csinálsz egy "háromszöget"(a fejed van elöl,a kezeid pedig egy kicsit hátrébb vállszélességben),és lendületből átfordulsz.
0