Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bukfenc

1795
Hogyan tudok bukfencet csinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Testnevelés

Válaszok

6
A lényeg, hogy hajtsd be eléggé a fejed, úgy rakd a földre, a kezed kicsit hátrébb, és már csak egy nagy elrugaszkodás kell :)
-1

Leguggolsz, a kezed nyújtva lerakod a földre (lehetőleg minnél messzebb a testedtől). A bukfenc lényege, hogy a fejed és a nyakad nem érheti a földet. Tehát úgy kell átfordulni, hogy a hátadra érkezel. Fontos, hogy ne rávágodj a hátadra, henem szépen folytatodjon a mozgás és úgymond leguruld a végét. Sarkad, térded legyen összezárva nem szép látvány ha összevissza vannak a lábaid bukfenc közben. Fontos még, hogy a kezed, tested feszes legyen (mint amikor gyalogláskor kihúzod magad). Az igazi bukfencnél annyi lendület kell, hogy legyen, hogy talpra tudj állni a bukfencből.
0

Egy matracelé legugolsz két tenyered rárakod és lendületből átfordulsz
0

A fejedet hajtsd le egészen a nyakadig, majd rugaszkodj el a talajtól előre és próbálj meg lendületből átgurulni. Ha nem megy még így sem akkor kérj meg valakit, aki a szőnyeg mellől oldalról segít neked átgurulni.
0

Hajsd le a fejedet gugojle aztán kezd el elöre gurulni
0

Leguggolsz,a fejeddel és a kezeddel csinálsz egy "háromszöget"(a fejed van elöl,a kezeid pedig egy kicsit hátrébb vállszélességben),és lendületből átfordulsz.
0