Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redoxiegyenlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
480
101
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1. 8 P + 3 `Ba(OH)_2` + 6 `H_2O` = 2 `PH_3` + 3 `Ba(H_2PO_2)_2`

2. 5 `H_2PO_2` + 3 `MnO_4^-` + 9 `H^+` = 5 `H_3PO_4` + 3 `Mn^(2+)` + 2 `H_2O`

3. 5 `PH_3` + 8 `MnO_4^-` + 9 `H^+` = 5 `PO_4^(3-)` + 8 `Mn^(2+)` + 12 `H_2O`

1. 8 mol foszforból lesz 2 mol PH_3 és 3 mol másik izé

2. 3 mol izéhez kell `3/5*3` = `9/5` mol permanganát

3. 2 mol PH_3-hoz kell `2/5*8` = `16/5` mol permanganát

8 mol foszforhoz kell `9/5` + `16/5` = 5 mol permanganát

2 g foszfor az 2/31=0.0645 mol foszfor, ehhez kell `0.0645/8*5`= 0.04 mol permanganát

1 l-ben van 0.05 mol permanganát

mennyiben van 0.04 mol permanganát

x=806 `cm^3`

De azért számold át!
0