Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Masodfoku egyenlet abrazolasa

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
f(x) = - 2x^2+12x-10
Hogyan kell ezt a masodfoku egyenletet abrazolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A zérushelyeit az f(x)=0 helyettesítéssel meg tudod határozni.

A szélsőértékét
`-2(x^2-6x)-10`=`-2(x-3)^2+8` átalakítással láthatod, hogy az x=3 helyen van és az y=8 értékkel.

A négyzetes tag előjeléből tudod, hogy milyen lesz a parabola.
0