Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redoxiegyenlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
495
100
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1. 3 S + 6 NaOH = 2 `Na_2S` + `Na_2S_2O_3` + 3 `H_2O`

2. `S_2O_3^(2-)` + 4 `Cl_2` = 2 `SO_4^(2-)` + 8 `Cl^-` + 10 `H^+`

3. `S^(2-)` + `Cl_2` = S + 2 `Cl^-`



1. 3 mol kén - 1 mol tiocianát + 2 mol szulfid

2. 1 mol tiocianáthoz kell 4 mol klór és

3. 2 mol szulfidhoz kell 2 mol klór

szumma: 3 mol kénhez kell 6 mol klór, de keletkezik 1 mol kén is

2 mol kénhez kell 6 mol klór



1 g kén - `1/32` mol kén

`1/32` mol kénhez kell háromszorannyi mol klór (3/32= 0.09375 mol)

hány `cm^3` oldatban van 0.09375 mol klór?

937.5 `cm^3`
0