Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
1.)Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét,amely átmegy a P0 (3;-5) ponton és párhuzamos a 4x+5y=0 egyenletű egyenessel.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azok az egyenesek, amik párhuzamosak a `4x+5y=0` egyenessel, azok mind `4x+5y=b` alakúak.
Amik pedig átmennek a `P` ponton, azokba helyettesítve `P` koordinátáit azonosságot kapunk. Vagyis:
`4·P_x+5·P_y=b`
`4·3+5·(-5)=b`
fejezd be...
0