Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
506
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Írd fel az eredeti háromszög területét -- tudod, alap szorozva magasság osztva kettővel.
alap=`3a`
magasság=`a`
Aztán írd fel a nagyobb területét is.
eredeti terület + 18 = nagyobb terület
és oldjad meg. Menni fog.
(Ha mégse megy, írd le, meddig jutottál.)
Módosítva: 7 éve
0

3a a másodikon (3a(2))
3a(2) / 2 = nem jön ki nagyon eredmény :(
0

Jól írtad, az eredeti háromszög területe `(3a^2)/2`
A nagyobbnak az oldalai: `a+2` az egyik, `3a+2` a másik
Ezért a nagyobbiknak a területe `((a+2)(3a+2))/2`
Ami természetesen ugyanannyi, mint `(3a^2)/2+18`, ezt is írtad.

Vagyis:
`(3a^2)/2+18=((a+2)(3a+2))/2`
Ezt kell megoldani, kijön az `a` értéke, aztán abból kiszámolod a területet.
0