Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
773
Szerkeszteni kell egy háromszöget ,úgy hogy
a=4cm
b=3cm
És béta szög=60°
Megmagyarázná valaki,hogy mi az oka annak,hogy nem lehet megszerkeszteni?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Megpróbáltam leírni, lerajzolni:
https://www.geogebra.org/m/hqptbdtm
Érthető?
0

Ha általános iskolás vagy, akkor szerintem nem lehet megmagyarázni.
Ha középiskolás vagy, akkor vagy látszik úgy, ahogy szzs csinálta, de az nem bizonyítás. Vagy lehet bizonyítani is, de kicsit hosszabb: be kell látni, hogy ha adott az a és b oldal, akkor az A csúcsnál derékszögű háromszög esetén lesz a β szög maximális (nem magyarázom el, mert általános iskolában nem tanultok még az ilyen bizonyításhoz szükséges dolgokat), aztán pedig mivel sin β = 3/4 < √3/2, β nem lehet 60°, csak kisebb (ezt se magyarázom el).
0