Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismert a téglatest 3 lapjának területe. Hogy számolható ebből ki a tégtest térfogata?

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
Tegyük fel, hogy a téglatest egyik lapjának területe 2m^2, a másiknak 3m^2, a harmadiknak 4m^2. Hogy számíthatjuk ki ebből a téglatest térfogatát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, téglalap, Terület, Matematika, Téglatest, térfogat
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ab=2
ac=3
bc=4

Szorozd össze mindet

`a^2b^2c^2`= `2*3*4`=24

V=abc=`root()(24)` `m^3`
0