Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
472
Egy 6m x 5m x8m-es vastartályt tele öntünk 1'C-os vízzel. Mennyi víz folyik ki, ha az egészet felmelegítjük 41'C-ra?A hőtágulási tényező víz:1,3*10-4(10 a minusz 4-en) 1/'C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V=6·5·8=240 m³

ΔV=β·V·ΔT=1,3·10-4·240·40=1,344 m³

1344 liter víz folyik ki.
1