Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
506
Mennyi glicerint önthetünk a 35 literes kannába, ha azt szeretnénk, hogy 30'C hőmérséklet emelkedés esetén ne folyjon ki.A kanna tágulásától eltekinthetünk és a hőtágulási tényező 0,5*10-3(10 a minusz 3-on) 1/'C?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V= 35 l

ΔT=30 °C

ΔV=β·V·ΔT=0,525 liter

Ennyi helyet kell hagyni, azaz 35-0,525=34,475 liter glicerint önthetünk a kannába.
1