Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
503
Egy 40m hosszú cinkhuzalt 30'C-on vízszintesre kifeszítünk. Mennyit ment össze és mennyi az új hossza, ha lehűlt -20'C-ra és a hőtágulási tényező 2,98*10-5(10 a mínusz ötödiken) /1'C?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ΔT= 50 °C

l=40 m

α=2.98·10-5 `1/(°C)`

Δl = α·l·ΔT = `2.98*10^(-5)*40*50`= 0.0596 m = 5.96 cm

5.96 cm-t ment össze, az új hossz: 40-0.0596=39.9404 m
0