Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
1355
.94 A) Hány g kálium-nitrátra és hány cm3 vízre van szükség, ha 400,0 g 20 °C-on
telített oldatot akarunk készíteni? (20 °C-on 100,0 g víz 31,6 g kálium-nitrátot old.)
B) Hány g ezüst-nitrátra és hány cm3 vízre van szükség, ha 45,0 g 80 °C-on
telített oldatot akarunk készíteni ? (80 °C-on 100,0 g víz 669 g ezüst-nitráttot old.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
94 A

131 g oldatban van 31.6 g `KNO_3`

400 g oldatban van `400/131.6*31.6` = 96.05 g `KNO_3` és 400-96.05=303.95 g víz

Az oldat elkészítéséhez 96.05 g `KNO_3`-ra és 303.95 `cm^3` vízre van szükség.

B,

769 g oldatban van 669 g `AgNO_3`

45 g oldatban van `45/769*669`= 39.15 g `AgNO_3` és 45-39.15= 5.85 g víz

Az oldat elkészítéséhez 39.15 g `AgNO_3`-ra és 5.85 `cm^3` vízre van szükség.
1