Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka éke

Főoldal » Középiskola » Matematika
1897
Egy kocka éle 5 centiméterrel hosszabb, mint egy másik kocka éle. Térfogat különbségük 1385 cm². Mekkora a két kocka éle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ott gondolom `cm^3` akar lenni.

A nagyobb kocka éle 'a', a kisebbé 'a-5'

`DeltaV`= `a^3`-`(a-5)^3` = 1385

Ezt megoldjuk, a köbös kiesik,

-3*5*a^2 + 25*3*a-125= 1385

csak a pozitív gyök kell

a=12 cm

A kocka éle 12 cm.

Ellenőrzés!
0