Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
1554
197 A) Összekevertünk 250,0 g 10 m/m%-os és 630,0 g 18 m/m%-os cukoroldatot.
Határozzuk meg ennek tömeg%-os összetételét !
B) Összeöntünk 0,250 kg 20,0 m/m%-os, 450,0 g 30,0 m/m%-os és 500,0 g
80,0 m/m%-os oldatot. Mi lesz a keletkező oldat tömegszázalékos összetétele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
197
A,

keverési egyenlet:

`250*10` + `630*18` = `(250+630)*x`

x=15.73

A keletkezett oldat 15.73 tömeg%-os.

B,

Jöhet a keverési egyenlet:

`250*20` + `450*30` + `500*80` = `(250+450+500)*x`

x= 48.75

A keletkezett oldat 48.75 tömeg%-os.
1