Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redox egyenletek rendezése

Főoldal » Középiskola » Kémia
644
AsO3^3- + Sn^2+ + Cl^- + H+ = As + [SnCl6 ]^2- + H2O

CrO4^2- + SO3^2- + H + = Cr^3+ + SO4^2- + H2O
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, redox
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 `AsO_3^(3-)` + 3 `Sn^(2+)` + 18 `Cl^-` + 12 `H+` = 2 `As` + 3 `[SnCl_6]^(2-)` + 6 `H_2O`

2 `CrO_4^(2-)` + 3 `SO_3^(2-)` + 10 `H^+` = 2 `Cr^(3+)` + 3 `SO_4^(2-)` + 5 `H_2O`
0