Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
1014
98 A) Milyen lesz annak az oldatnak a tömeg%-os összetétele, melyet úgy készítettek, hogy 22,5 kg 48,0 m/m%-os oldatot 12,5 kg vízzel hígítottak?
B) Milyen annak az oldatnak az összetétele, melyet úgy állítottak elő, hogy
50,0 kg 92,0 m/m%-os oldatot 10,0 kg vízzel hígítottak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A,

Keverési egyenlet is lehet:

`22.5*48` + `12.5*0` = `35*x`

x= 30.86

A keletkezett oldat 30.86 tömeg%-os.

B,

Keverési egyenlet:

`50*92` + `10*0` = `60*x`

x= 76.7

A keletkezett oldat 76.7 tömeg%-os.
1