Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
977
100 A 100,0 kg 35,0 m/m%-os cukoroldatból - állás közben - víz párolgott el, s
közben tömege 6,0 kg-mal csökkent. Milyen a maradék oldat tömegszázalékos cukortartalma?
B) 450,0 g 5,0 m/m%-os konyhasóoldatból elpárologtatunk 100,0 g vizet. Milyen a maradék oldat tömegszázalékos összetétele?

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 A

100 kg oldatban van 35 kg cukor

párolog

(100-6) =94 kg oldatban van 35 kg cukor

100 kg oldatban van `100/94*35` = 37,23 kg cukor

A maradék oldat 37,23% cukrot tartalmaz.

B,

450g oldatban van `450/100*5`=22,5 g só

elpárolog

450-100=350 g oldatban van 22,5 g só

100 g oldatban lesz `100/350*22,5`= 6,43 g só

A sóoldat 6.43 %-os lesz.
0