Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
1566
102 A) Hány g 15,0 m/m%-os oldatot kell kevernünk 150,0 g 30,0 m/m%-os oldathoz, ha 22,0 m/m%-os oldatot akarunk előállítani?
B) Hány g 50,0 m/m%-os oldatot kell 300,0 g 40,0 m/m%-os oldathoz kevernünk, ha 42,0 m/m%-os oldatot akarunk előállítani?
C) Hány g cukrot kell még 300,0 g 40,0 m/m%-os oldatban feloldani, ha
42,0 m/m%-os oldatot kívánunk készíteni?

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
102 A,

`x*15` + `150*30` = `(150+x)*22`

x=171,42

171,42 g a kiindulási oldatunk.

B,

`x*50` + `300*40` = `(300+x)*42`

x= 75

75 g a kiindulási oldatunk.

C, 100%-os a cukor.

`x*100` + `300*40` = `(300+x)*42`

x= 10.34

10,34 g cukrot kell hozzáadni a rendszerhez.
1