Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
1571
103 A) 500 g 23,0 m/m%-os oldatot hány g 15,0 m/m %-os és hány g 30,0 m/m%-os
oldat összekeverésével állíthatunk elő?
B) 150,0 cm3 desztillált vizünk van. 40,0 m/m%-os oldat hígításával hány g
25,0 m/m%-os oldatot állíthatunk elő ezzel a desztillált vízzel?
C) 200,0 g cukorral hány g 40,0 m/m%-os oldat készíthető 15,0 m/m%-os
oldatból való töményítéssel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A,

Keverési egyenlet:

`x*15`+`(500-x)*30` = 500*23

x=233.3

233.3 g 15%-os és (500-233.3=)266,7 g 30%-os.

B,

Keverési egyenlet, a víz 0%-os

`(x-150)*40` + `150*0` = `x*25`

x=400

400 g oldatot tudunk előállítani.

C,

A cukor cukorra nézve 100 %-os.

Keverési egyenlet:

`(x-200)*15` +`200*100` = `x*40`

x=680

680 g oldat készíthető.
1