Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
1180
104. A) Hány g vizet kell elpárologtatni ahhoz, hogy 200,0 kg 10,0 m/m%-os
cukorlé 60,0 m/m%-osra töményedjen?
B) Hány g vizet kell elpárologtatni ahhoz, hogy 150,0 g 5,00 m/m%-os nátrium-klorid-oldat 10,0 m/m%-osra töményedjen?

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
200 kg oldatban van 10*2=20 kg cukor

(200-x) kg oldatban van 20 kg cukor

100 kg oldatban legyen 60 kg cukor

`100/(200-x)`= `60/20`

x=167

167 kg vizet kell elpárologtatni.

B,

150 g oldatban van 1.5*5=7,5 g NaCl

150-x g oldatban van 7,5 g NaCl

100 g oldatban van 10 g NaCl

`100/(150-x)`= `10/7.5`

x=75

75 g vizet kell elpárologtatni.
1