Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol de eléggé kéne

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
509
The fraction 49/98 is a curious fraction, as an inexperienced mathematician in attempting to simplify it may incorrectly believe that 49/98 = 4/8, which is correct, is obtained by cancelling the 9s.

We shall consider fractions like, 30/50 = 3/5, to be trivial examples.

There are exactly four non-trivial examples of this type of fraction, less than one in value, and containing two digits in the numerator and denominator.

If the product of these four fractions is given in its lowest common terms, find the value of the denominator.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A Wolfram ilyen megoldásokat ad:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=integer+solutions+of+(10x%2By)%2F(10y%2Bz)%3Dx%2Fz,0%3Cx%3C10,0%3Cy%3C10,0%3Cz%3C10
`(16)/(64), (19)/(95), (26)/(65), (49)/(98)`
A végét rád bízom...
Módosítva: 7 éve
1